НСЗУ разом з Мінфіном перевірятимуть інформацію про надані медичні послуги

17 лютого 2021 о 12:16
10042

Міністерство фінансів України зацікавлене в ефективності використання бюджетних коштів, а також у достовірності даних в електронній системі охорони здоров’я, на підставі яких здійснюються оплати за Програмою медичних гарантій. Підвищити ефективність здійснення НСЗУ верифікації даних в електронній системі охорони здоров’я можна за допомогою використання можливостей інформаційно-аналітичної платформи Мінфіну.

Про це йшлося під час спільної наради з НСЗУ за участю першого заступника міністра фінансів Дениса Улютіна та заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева.

Коментар Дениса Улютіна

«Вважаю, що потужну інформаційно-аналітичну платформу, що побудована Мінфіном, а також досвід, добутий Мінфіном при здійсненні верифікації державних виплат, слід використовувати для перевірки даних про надані медичні послуги, що дозволить забезпечити ретельний контроль за коштами, що надаються державою для цієї цілі. Адже ми повинні чітко розуміти, наскільки ефективно витрачаються податки наших громадян», — наголосив Д. Улютін.

Міністерство фінансів із 2016 р. здійснює верифікацію та моніторинг пенсій, допомог, пільг, субсидій та інших виплат. Інформаційно-аналітична платформа, побудована Мінфіном на базі сучасних технологій, може забезпечити одночасну обробку 3,5 тис. запитів на перевірку інформації.

Коментар Романа Єрмоличева

«Сподіваюся, що вдасться вирішити всі питання, що заважають нашій співпраці, і вже найближчим часом НСЗУ зможе скористатися системою інформаційно-аналітичної платформи, яку Мінфін впровадив ще в 2016 р.», — наголосив заступник міністра Р. Єрмоличев.

Наприкінці зустрічі сторони досягли домовленості про об’єднання зусиль для реалізації цієї ініціативи.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами  www.mof.gov.ua