В Україні відкрито відділення лікування стресасоційованих розладів

17 лютого 2021 о 12:06
506

З 15 лютого 2021 р. у Госпіталі ветеранів війни «Лісова поляна», що у Києві, на базі Центру ментального здоров’я запрацював тренінговий центр та нове відділення лікування стресасоційованих розладів.

У відділенні ветерани зможуть пройти лікування розладів, пов’язаних із надзвичайним психологічним напруженням, наслідками черепно-мозкових травм, контузіями.

Коментар міністра у справах ветеранів

«Дуже приємно бачити ветеранський заклад медичного профілю, який розвивається і шукає новітні підходи й методи лікування та реабілітації. Найефективніший метод, який тут впроваджують, — людиноорієнтований підхід до лікування. Госпіталь намагається відійти від «пострадянщини» у ставленні до пацієнтів і облаштувати по-справжньому ефективний сучасний лікувальний простір для наших захисників. Вірю, що цей заклад стане медичним центром світового рівня, і на його базі розроблятимуться ефективні методики лікування, які впроваджуватимуться по всій країні», — зазначила міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Вона також додала, що надважливим питанням залишається створення дієвих державних механізмів повернення захисників до активного життя.

«Активний, успішний, здоровий ветеран — запорука національної безпеки нашої країни», — підкреслила Ю. Лапутіна.

На презентації також були присутні заступник міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак, координатор проєктів ОБСЄ в Україні, Посол Генрік Вілладсен, народні депутати України, представники різних ветеранських організацій.

2019 року на базі Госпіталю для ветеранів «Лісова поляна» Міністерства охорони здоров’я України створено Центр психічного здоров’я і реабілітації ветеранів війни. Лікуватися у Центрі можуть військовослужбовці — учасники бойових дій, добровольці, а також особи, які пережили полон і тортури.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами kmu.gov.ua
Фото — facebook.com/OSCE.Ukraine.Projects