Вакцинація від COVID-19: розпочався другий етап навчання мобільних бригад

16 лютого 2021 о 15:28
641

15 лютого 2021 р. у Києві розпочався другий етап навчання серед мобільних медичних бригад, які проводитимуть вакцинацію від COVID-19. Перший — онлайн-тренінги — деякі з членів мобільних бригад уже пройшли. Тренінги проводить Центр громадського здоров’я спільно з Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні.

До кінця тижня практичні навчання пройдуть щонайменше по дві мобільні бригади з кожної області.

Про навчання

Одна мобільна бригада з області вивчить спосіб використання, введення та особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, інша — з AstraZeneca. Це дасть змогу оперативно запустити процес імунізації проти COVID-19 по всій Україні, щойно доставлять вакцину.

Під час навчання медичні працівники отримають всю актуальну інформацію, яка необхідна для проведення вакцинації, зокрема:

  • рекомендації щодо консультування до й після вакцинації;
  • як вводити вакцину — правильна техніка та місце (для кожного виробника окремо);
  • як розраховувати потребу у вакцині та ін’єкційних матеріалах;
  • як безпечно утилізувати використані ін’єкційні матеріали;
  • надання екстреної невідкладної допомоги в разі необхідності.

Про мобільні бригади

Мобільна бригада складатиметься з лікаря, двох медичних сестер, реєстратора та водія. Також навчання проходять медики, які увійшли до резервного складу мобільної бригади. Відповідно до дорожньої карти, на всіх етапах вакцинальної кампанії проти COVID-19 в Україні буде створено близько 600 мобільних бригад.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами phc.gov.ua