На вакцинацію від COVID-19 можна буде записатися через додаток «Дія»

15 лютого 2021 о 13:07
615

Мінцифра веде перемовини з МОЗ, щоб через додаток «Дія» почати прийом електронних заявок від українців, які планують вакцинуватися. Так буде можливо спрогнозувати попит, щоб потім ефективно організувати систему і логістику вакцинації. Важливо зібрати якісну інформацію, щоб ефективно і децентралізовано організувати цей процес

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час панельної дискусії на Всеукраїнському форумі «Україна 30: Коронавірус: виклики та відповіді».

Коментар Михайла Федорова

Важливо з точки зору менеджменту організувати процес вакцинації. Плануємо зробити запис в електронну чергу на вакцинацію від COVID-19 через «Дію» в кілька кліків. На базі медичної електронної системи eHealth буде формуватися база громадян, які надішлють заявку на вакцинацію.

На підставі записів в «Дії», відповідно до плану поставок вакцин, МОЗ та НСЗУ зможуть оперативно розподіляти вакцини згідно з чергою. Також працюватиме контакт-центр, який відповідатиме на запитання громадян.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами thedigital.gov.ua