Останні новини у сфері цифровізації охорони здоров’я

10 лютого 2021 о 14:27
623

10 лютого 2021 р. під час щоденного брифінгу Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України Ярослав Кучер, заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, розповів про останні новини у сфері цифровізації медичної системи нашої держави.

Робота контакт-центру

Зазначено, що за час роботи національного контакт-центру із протидії поширенню COVID-19 до нього за єдиним безкоштовним номером 0-800-60-20-19 звернулося понад 177 тис. українців.

Команда МОЗ України продовжує покращувати сервіс запиту на виїзд мобільної бригади за направленням лікарів до пацієнтів із підозрою на COVID-19. На підставі таких запитів відбулося понад 1 405 виїздів.

У контакт-центрі впроваджено сервіс віддалених цілодобових консультацій лікарями. Вже залучено 12 медичних працівників. Ними надано 4 091 консультацію.

Лідерами з опрацювання звернень за минулий тиждень стали Волинська, Луганська, Полтавська та Черкаська області. Найменша частка опрацьованих звернень у Кіровоградській, Київській та Донецькій областях.

Відпрацьовується механізм приймання та опрацювання запитів щодо виплат у разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням COVID-19. Від 28 грудня 2020 р. до контакт-центру надійшло 74 запити.

Спрощення адміністративного навантаження

Команда МОЗ разом із партнерами працюють над впровадженням депаперизації, спрощенням адміністративного навантаження на медичних працівників та впровадженням якісних і доступних сервісів для пацієнтів.

Із 25 січня 2021 р. впроваджено технічну можливість спостереження за захворюваннями в електронній системі охорони здоров’я та електронній інтегрованій системі з метою посилення координації та організації заходів із протидії поширенню COVID-19. Це стосується лише випадків підозр на інфікування або підтверджених діагнозів захворювання на коронавірусну інфекцію

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/moz.ukr