Вакцини від COVID-19 реєструватимуться за дозволами на екстрене медичне втручання

8 лютого 2021 о 16:13
357

5 лютого 2021 р. МОЗ отримало підтвердження щодо постачання в Україну 12 млн доз вакцин для профілактики COVID-19. Про це 8 лютого 2021 р. під час брифінгу МОЗ України нагадав Ігор Іващенко, заступник міністра охорони здоров’я України. Зазначено, що вакцини розроблені AstraZeneca разом з Оксфордським університетом, а також компанією NovaVax.

Про реєстрацію вакцин

Реєстрація вакцин відбуватиметься за дозволами на екстрене медичне використання. Це механізм, який сприяє доступності та використанню вакцин під час надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я, зокрема таких, як протидія поширенню COVID-19.

В Україні порядок державної реєстрації лікарських засобів для екстреного медичного застосування під зобов’язання буде здійснюватися на основі експертної оцінки співвідношення користь–ризик.

Передбачається, що державна реєстрація для екстреного медичного застосування буде видаватися виробникам на термін один рік із можливістю подовження ще на один рік.

Уряд України офіційно отримав підтвердження від Європейського інвестиційного банку щодо виділення коштів у сумі 50 млн євро, що будуть спрямовані на закупівлю вакцин, обладнання, яке необхідне для забезпечення холодового ланцюга при проведенні вакцинації, а також логістики.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/moz.ukr