Опубліковано методичні рекомендації з ведення електронних записів у пацієнтів з COVID-19

4 лютого 2021 о 16:38
1379

До уваги лікарів, які надають медичну допомогу пацієнтам з COVID-19 у закладах охорони здоров’я всіх форм власності (керівників закладів охорони здоров’я усіх форм власності, а також керівників та працівників приватних лабораторій та діагностичних центрів).

На ePlatform Академії Національної служби здоров’я України (НСЗУ) опубліковано методичні рекомендації з ведення електронних медичних записів (ЕМЗ) для пацієнтів, у яких є підозра чи підтверджений діагноз коронавірусної інфекції.

Нагадуємо, що НСЗУ спільно з Центром громадського здоров’я України та Міністерством охорони здоров’я України реалізували автоматичний обмін інформацією між ЕСОЗ та ЕЛІССЗ (система епідемічного моніторингу) щодо підозрілих та підтверджених випадків COVID-19.

Це дало змогу скасувати обов’язкове ведення паперових форм медичної документації 058/о та 060/о за умови коректного ведення ЕМЗ через МІС в ЕСОЗ.

Про що матеріал

Опублікований матеріал містить:

>
  • нормативно-правову базу;
  • алгоритм внесення ЕМЗ (епізод медичної допомоги, взаємодія, діагностичний звіт та спостереження), що стосуються пацієнтів із підозрою на COVID-19 чи встановленим діагнозом COVID-19;
  • приклади кейсів щодо обліку COVID-19;
  • приклади кодування діагнозів для деяких захворювань, пов’язаних із COVID-19;
  • приклади ведення в ЕСОЗ найпоширеніших лабораторних досліджень щодо SARS-CoV-2.
  • Звертаємо увагу, що нові правила набули чинності з 25 січня 2021 р. та поширюються на всі заклади охорони здоров’я, незалежно від наявності договору з НСЗУ та декларації про вибір лікаря первинної медичної допомоги пацієнтам із COVID-19.

    Ознайомитися з матеріалом можна за посиланням

    Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

    Пресслужба «Українського медичного часопису»
    за матеріалами t.me/academy_NSZU