Затверджено перелік ліків і медичних виробів для пунктів щеплень від COVID-19

3 лютого 2021 о 16:44
861

Наказом Міністерства охорони здоров’я від 2 лютого 2021 р.  № 165 затверджено Примірний перелік лікарських засобів та медичних виробів для надання медичної допомоги при невідкладних станах у пунктах щеплення COVID-19. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Коментар Віктора Ляшка

Як зазначив В. Ляшко, перелік включає необхідні лікарські засоби та медичні вироби для надання медичної допомоги у разі розвитку несприятливих подій після проведення імунізації.

«Невідкладна допомога повинна надаватися до приїзду бригади екстреної медичної допомоги. Тому все, що затверджено наказом, є обов’язковим до виконання центрами надання первинної медичної допомоги, пунктами щеплення — як постійними, так і тимчасовими (мобільні бригади). Імунізація проти COVID-19 повинна пройти із забезпеченням максимального рівня безпеки та захисту для всіх, хто буде вакцинуватися», — підкреслив головний державний санітарний лікар.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua