Електронне здоров’я: розроблено план заходів з реалізації концепції розвитку

3 лютого 2021 о 15:33
602

Міністерством охорони здоров’я України на громадське обговорення пропонується проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку електронної охорони здоров’я» (далі — проєкт акта).

Обґрунтування необхідності прийняття акта

Проєкт акта розроблено на виконання пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від 28.12.2020 р. № 1671 «Про схвалення Концепції розвитку електронної охорони здоров’я». Для ефективнішого використання існуючого потенціалу і в той же час забезпечення міцної основи для інвестицій та інновацій необхідні стратегічні комплексні дії на національному рівні. Розвиток основних напрямів, а також детальне планування необхідних заходів є вирішальним для досягнення довгострокових цілей, таких як доступність медичних послуг, управління якістю та ефективністю системи охорони здоров’я. Розроблений план заходів спрямований на виконання Концепції та включає перелік конкретних заходів та механізмів їх реалізації за напрямами:

>
  • нормативно-правове забезпечення розвитку електронної охорони здоров’я;
  • організаційно-управлінське й технічне забезпечення розвитку електронної охорони здоров’я;
  • ресурсне забезпечення розвитку електронної охорони здоров’я;
  • забезпечення якості, безпеки та доступності електронної охорони здоров’я.
  • Основні положення проєкту акта

    Проєктом акта пропонується: затвердити план заходів щодо реалізації Концепції. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади:

    >
  • забезпечити виконання плану заходів, затвердженого цим розпорядженням, у межах видатків, передбачених у державному та місцевому бюджетах на відповідний рік, а також інших джерел, не заборонених законодавством;
  • подавати щороку до 15 грудня Міністерству охорони України здоров’я інформацію про стан виконання плану заходів для її узагальнення та подання у двотижневий строк Кабінетові Міністрів України.
  • Куди надавати пропозиції

    Пропозиції та зауваження щодо проєкту акта просимо надсилати протягом 15 днів з дати публікації на адресу МОЗ України у письмовому або електронному вигляді у формі порівняльної таблиці за адресою: вул. Грушевського, 7, м. Київ, 01601, Директорат з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров’я, тел.: (044) 253-33-31, e-mail: [email protected]

    Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

    Пресслужба «Українського медичного часопису»
    за матеріалами moz.gov.ua