Доконтактна та постконтактна профілактика ВІЛ: розроблено стандарти проведення

1 лютого 2021 о 17:14
495

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження стандартів охорони здоров’я доконтактної та постконтактної медикаментозної профілактики ВІЛ-інфекції».

Профілактика ВІЛ є ключовим компонентом успішних програм щодо протидії ВІЛ-інфекції. Разом із лікуванням ВІЛ-інфекції доконтактна профілактика (далі — ДКП) є важливою складовою комбінованих профілактичних програм.

Системний огляд та метааналіз клінічних досліджень із ДКП, що містить TDF, продемонстрували ефективність ДКП у зниженні ризику інфікування ВІЛ незалежно від віку, статі та способу інфікування ВІЛ; при цьому встановлено, що на рівень захисту впливає прихильність до лікування.

Проєкт наказу розроблений Міністерством охорони здоров’я України для зниження захворюваності на ВІЛ-інфекції, запобігання інфікуванню.

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються Директоратом громадського здоров’я та профілактики захворюваності МОЗ України протягом двох тижнів з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7. Контактна особа — Чибісова Ірина Володимирівна, e-mail: [email protected]

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua