Завершено формування номенклатури лікарських засобів та медичних виробів на 2021 рік

29 січня 2021 о 12:52
784

Міністерство охорони здоров’я України завершило формування номенклатури лікарських засобів та медичних виробів на 2021 рік. Усього у переліку 1 117 міжнародних непатентованих найменувань. Про це під час брифінгу 28 січня 2021 р. повідомила Світлана Шаталова, заступник міністра охорони здоров’я України.

Зазначено, що днями буде затверджено відповідний наказ Міністерства охорони здоров’я України та відправлено проєкт Постанови на затвердження Кабінету Міністрів України.

Забезпечення ліками

На сьогодні зібрано потребу у закупівлі препаратів за 17 напрямами нозологій. За 13 напрямами тривають завершальні етапи роботи.

Субвенції місцевим бюджетам

Уряд та Комітет Верховної Ради з питань бюджету погодили розроблений Міністерством охорони здоров’я України порядок та умови надання субвенцій місцевим бюджетам для підтримки окремих заходів та закладів у медичній системі, які не включені до Програми медичних гарантій.

Понад 3 млрд грн буде спрямовано на оплату поточних видатків закладів у системі охорони здоров’я; на роботу центрів громадського здоров’я (103 млн грн); на лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та Десмопресином (867 млн грн на 6 міс); на фінансування судово-психіатричної експертизи (28 млн грн) та інші потреби.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/moz.ukr