Ліцензійний іспит «Крок» показав позитивну динаміку

21 січня 2021 о 10:59
438
Спеціальності :

У 2020 р. кількість студентів, зокрема іноземних, які успішно склали іспит «Крок», перевищила 85%. Про це під час брифінгу заявила заступник міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак.

«Результати складання здобувачами та інтернами іспитів «Крок» у 2020 р., коли навчання здійснювалося переважно у дистанційній формі, не гірші ніж у попередні роки. Тому твердження про те, що навчання у такому форматі негативно вплинуло на якість освіти і внаслідок цього — на результати складання іспитів «Крок», не відповідає дійсності», — повідомила І. Микичак.

Зазначимо, що у світі, зокрема у країнах Європейського Союзу, професії у галузі охорони здоров’я мають статус регульованих, відповідно рівень компетентності цих фахівців контролюється державою. МОЗ України понад 20 років розбудовує систему зовнішнього контролю якості підготовки фахівців, використовуючи іспити «Крок».

«В Україні створено всі умови для того, аби іноземні та українські студенти отримували кваліфіковану ґрунтовну освіту, мали змогу прозоро пройти тестування. Від якості освіти залежить якість виконання професійних функцій фахівцями у галузі охорони здоров’я, а отже, якість життя та здоров’я наших громадян», — запевнила І. Микичак.

Додамо, що у зв’язку з пандемією та спричиненими нею змінами у процесі навчання закладів освіти, згідно з наказом МОЗ України від 30.10.2020 р. № 2477, для іспиту «Крок 1» встановлено критерій «Склав» на рівні 55,5% правильних відповідей від загальної кількості тестових завдань. Крім того, зменшено кількість тестових завдань з 200 до 130, а час складання тестів — на 1 год, що знизило психоемоційне напруження студентів під час складання екзаменів.

За матеріалами moz.gov.ua
Редакція журналу «Український медичний часопис»