Вакцина від COVID-19: хто і в кого купуватиме

15 січня 2021 о 16:57
450

Згідно з Постановою Уряду,  затвердженою на позачерговому засіданні 13 січня 2021 р., організацією, яка здійснюватиме закупівлю вакцини проти COVID-19, визначено «Краун Ейджентс Лімітед» («Crown Agents»).

Про це під час брифінгу 15 січня 2021 р. повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

Про «Crown Agents»

«Crown Agents» матиме повноваження, зокрема укладати контракти відповідно до попередньо проведених перемовин з МОЗ України та керівництвом держави, а також здійснюватиме логістичний супровід вантажів.

«Наразі «Crown Agents» вже займається закупівлею вакцин проти коронавірусної хвороби для багатьох країн світу. МОЗ співпрацює з цією організацією із 2015 р., у 2020 р. вона займалася закупівлею медичних виробів, лікарських засобів, а також вакцин», — зазначив міністр.

Наразі компанія законтрактована не лише з Україною, але й з низкою країн, зокрема і Великою Британією. МОЗ співпрацює з «Краун Ейджентс Лімітед» з 2015 р.

Чому «Crown Agents»?

Таке рішення прийнято тому, що за результатами 2020 р. МОЗ визнало роботу ДП «Медичні закупівлі України» неефективною. Наприклад, минулого року не здійснено понад 20% закупівель, зокрема засобів для лікування онкологічних захворювань у дітей , ВІЛ-СНІДу, серцево-судинних хвороб тощо.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/moz.ukr