Трансплантація: МОЗ веде переговори із провідними клініками світу

15 січня 2021 о 10:59
633

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України розпочало співпрацю з провідними медичними закладами у сфері трансплантації Італії, Іспанії, Ізраїлю, Німеччини та США. Про це під час щоденного брифінгу 14 січня 2021 р. повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Коментар Максима Степанова

«Аби досягнути високого рівня надання медичних послуг, окрім розбудови самої медичної інфраструктури, нам важливо запозичувати досвід інших країн. Саме тому ми розвиваємо напрям міжнародного партнерства та імплементуємо в Україні найкращі світові практики, зокрема у сфері трансплантації», — зазначив очільник МОЗ.

Експерти МОЗ України ведуть переговори з провідними клініками Ізраїлю щодо організації стажувань для українських лікарів, які спеціалізуються на трансплантації кісткового мозку. Також розпочато співпрацю у напрямі стажувань та розроблення стандартів з Іспанією, яка є світовим лідером за кількістю трансплантацій на 1 млн населення.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua