COVID-19: спрощено процедуру страхових виплат

14 січня 2021 о 14:31
693
Спеціальності :

Кабінет Міністрів України спростив механізм отримання страхових виплат членами сімей медиків, які померли внаслідок інфікування COVID-19 під час виконання своїх професійних обов’язків. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Коментар Віктора Ляшка

«Ми ставимо за мету максимально спростити будь-які бюрократичні процедури в такий складний момент для родини медика. Ще раз хочу подякувати всім лікарям та іншим медичним працівникам, які ризикують здоров’ям та життям заради порятунку пацієнтів. А також висловити співчуття родинам усіх, хто помер від цієї страшної хвороби», — наголосив В. Ляшко.

Про що документ

Зазначимо, що йдеться про постанову Кабінету Міністрів України від 05.01.2021 р. № 1 «Деякі питання розслідування випадків смерті окремих категорій медичних працівників», яка спрощує процедуру розслідування випадків смерті медичних працівників, які надають медичну допомогу пацієнтам з COVID-19. Відтепер розслідування проводитимуться комісією закладу охорони здоров’я, де працював медпрацівник, без залучення представників Держпраці та Фонду соціального страхування. Також скорочено строки проведення таких розслідувань — протягом 5 робочих днів з моменту утворення комісії замість 15.

Нагадаємо: раніше міністр охорони здоров’я України М. Степанов зазначав, що з 1 вересня 2020 р. запроваджено доплати всім медичним працівникам у розмірі: 3 500 грн — лікарям, 2 500 грн — середньому медперсоналу та 1 250 грн — молодшому медперсоналу. Медикам, які лікують хворих на COVID-19, виплачуються 300% надбавки до зарплати.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua