Шановні наші читачі, друзі, колеги!

4 січня 2021
890
Спеціальності :
Резюме

От і закінчується 2020 рік, рік важкий в усіх аспектах, особливо у зв’язку з коронавірусом. Літописці повідомляють, що 20-ті роки кожного століття були найважчими, завжди супроводжувалися якимись катаклізмами. Сьогодні весь світ бореться з цією тяжкою хворобою. Масштабна реформа охорони здоров’я в Україні набирає обертів. Тяжко, але крок за кроком ми наближаємося до поставленої мети — створення сучасної медичної галузі в Україні. […]

От і закінчується 2020 рік, рік важкий в усіх аспектах, особливо у зв’язку з коронавірусом. Літописці повідомляють, що 20-ті роки кожного століття були найважчими, завжди супроводжувалися якимись катаклізмами. Сьогодні весь світ бореться з цією тяжкою хворобою.

Масштабна реформа охорони здоров’я в Україні набирає обертів. Тяжко, але крок за кроком ми наближаємося до поставленої мети — створення сучасної медичної галузі в Україні. І ми всі, медичні працівники всіх рівнів, є безпосередніми учасниками цього процесу.

Медична наука і практика, медична інформація продовжують працювати; медичні працівники, незважаючи на мізерне фінансування, сумлінно виконують свій громадський обов’язок, надаючи медичну допомогу хворим і постраждалим.

Наш «Український медичний часопис» не був осторонь від цих проблем, висвітлюючи нові й актуальні події, які стосуються медицини та допомагають науковцям, лікарям-практикам у їхній діяльності.

Журнал у своїх рубриках («Події та коментарі», «Академія — дистанційне навчання online», «Лікарю-практику», «Оригінальні дослідження», «Медичне право» та ін.) висвітлює важливу та необхідну інформацію сьогодення.

Так, у рубриці «Події та коментарі» підбивали підсумки різних вітчизняних та міжнародних конгресів, з’їздів, конференцій, виставок тощо.

У рубриці «Академія — дистанційне навчання online» друкувалися лекції, інформаційні повідомлення з актуальних питань сучасної до- та післядипломної освіти, безперервного професійного навчання, що особливо актуально в період вимушеного карантину та локдауну.

У рубриці «Лікарю-практику» наводили теоретичні обґрунтування та практичні рекомендації з вирішення різних медичних нозологій, новини у медичній науці­ та практиці. Тут постійно друкувалися роботи з діагностики та надання необхідної допомоги при COVID-19, які часто доповнювалися новою міжнародною інформацією. Ця рубрика в журналі найбільш об’ємна.

В останні роки журнал виходить у двох томах, і другий том кожного номера майже повністю складається із публікацій рубрики «Оригінальні дослідження», що присвячена висвітленню результатів клінічних досліджень.

У рубриці «Медичне право» представлено юридичні аспекти медицини, що можуть зацікавити медичних працівників та науковців.

Зазначимо, що «Український медичний часопис» включено до Переліку науко­вих фахових видань України (категорія «Б»).

Засновник і видавник журналу — ТОВ «Моріон», співзасновник — Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, редакційна колегія та редакційна рада щиросердно вітають Вас, дорогі наші читачі, з прийдешнім Новим 2021 роком і бажають міцного здоров’я, успіхів, удачі та нових звершень!

Ми працюємо для Вас і запрошуємо до плідної співпраці у новому році!

Головний редактор журналу «Український медичний часопис» І.С. Зозуля,
доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України,
лауреат Державної премії України з науки і техніки