Нову дитячу лікарню відкрили в Нікополі

31 грудня 2020 о 11:10
457

Яскрава та сучасна дитяча лікарня у Нікополі на Дніпропетровщині готова приймати перших маленьких пацієнтів. Під медичний заклад обласним та державним коштом реконструювали колишню амбулаторію. Вийшов єдиний комплекс із стаціонаром та консультативно-діагностичним відділенням. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Коментар голови Дніпропетровської ОДА

«Мешканці Нікополя десятки років мріяли про окрему дитячу лікарню. Батькам доводилося ходити з малечею по різних корпусах та відділеннях, розкиданим ледь не по всьому місту. Реконструкцію провели, аби вирішити цю проблему. Будівлю старої поліклініки перебудували майже наново. Після демонтажу залишалися одні стіни, та й ті додатково укріплювали. Відсьогодні оновлений медичний заклад відкриває свої двері для маленьких нікопольчан та пацієнтів з району. У реконструйованому корпусі — кваліфіковані фахівці, затишні палати, новітнє обладнання», — зазначив голова Дніпропетровської ОДА В. Резніченко.

На першому поверсі лікарні — консультативно-діагностичне відділення із власною лабораторією. А ще централізоване стерилізаційне відділення. За зміну тут зможуть прийняти понад 200 пацієнтів. Поверхом вище — стаціонар на 30 ліжок та палата інтенсивної терапії. Третій поверх — адміністративний. Там актова зала і кімната телемедицини.

Врахували й потреби людей з інвалідністю. Для них встановили підйомник, скрізь зробили позначки штифтом Брайля, поклали тактильну плитку. На вході в лікарню — пандус із системою відтавання льоду.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами kmu.gov.ua