COVID-19 і компенсації медикам: відпрацьовано механізм

30 грудня 2020 о 17:46
3111
Спеціальності :

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України спільно з Фондом соціального страхування відпрацювало механізм приймання та опрацювання контакт-центром МОЗ запитів щодо виплат, які здійснюються Фондом у разі захворювання або смерті медичних працівників внаслідок інфікування COVID-19. Про це під час щоденного брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Коментар Максима Степанова

«Ми постійно вдосконалюємо і розширюємо перелік послуг, які можна отримати через наш контакт-центр. Відтепер медичні працівники, а також члени їх сімей можуть звернутися до контакт-центру для отримання оперативної інформації про стан розгляду їхніх заяв та здійснення таких виплат», — наголосив очільник МОЗ.

Співпраця з органами влади

М. Степанов також зазначив, що МОЗ провело робочу зустріч з Мінсоцполітики, Фондом соціального страхування, Державною службою з питань праці та ініціювало нормативно-правові зміни щодо вдосконалення і спрощення процедури розслідування випадків смерті окремих категорій медичних працівників, які будуть винесені найближчим часом на розгляд Уряду. Наразі ця постанова направлена від МОЗ на погодження іншим міністерствам.

Про контакт-центр

Нагадаємо: 2 листопада 2020 р. розпочав роботу всеукраїнський контакт-центр МОЗ із протидії коронавірусній хворобі. Тепер, щоб отримати вичерпну інформацію, яка стосується питань COVID-19, варто лише зателефонувати за номером 0-800-60-20-19.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua