COVID-19: жорсткий карантин має бути продовжено — МОЗ

28 грудня 2020 о 16:02
412

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України, незважаючи на зменшення кількості нових випадків COVID-19, не буде рекомендувати скасування або відтермінування жорсткого карантину, який заплановано з 8 до 24 січня 2021 р. Про це під час брифінгу 28 грудня 2020 р. повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Коментар Максима Степанова

“Введення жорсткого карантину з 8 до 24 січня є необхідним, аби розвантажити медичну систему. Окрім прогнозованого підвищення захворювання на COVID-19 після новорічних свят, ми щороку спостерігаємо також сезонне збільшення кількості хворих на грип, що починається з кінця січня і протягом лютого. Хворі на грип часто мають такі ж ускладнення, як і пацієнти з коронавірусною хворобою. Тому нам дуже важливо підійти до цього етапу з мінімальною кількістю пацієнтів із COVID-19, щоб наша медична система працювала”, — заявив очільник МОЗ.

Також М. Степанов наголосив, що суттєве зменшення кількості людей, які захворіли на COVID-19, — це результат протиепідемічних заходів, які діють зараз в Україні, зокрема і карантину “вихідного дня”. Однак внаслідок постійного порушення цих правил під час святкування новорічних заходів пандемія в Україні може набрати обертів. Очільник МОЗ України закликав організаторів святкових заходів забезпечити умови для максимального дотримання карантинних правил, а контролюючі органи та органи місцевого самоврядування — контролювати дотримання цих правил.

Вакцинація від COVID-19

Нагадаємо, минулого тижня МОЗ України спільно з українськими фахівцями та міжнародними експертами завершило роботу над “Дорожньою картою з впровадження вакцини проти COVID-19 і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021–2022 роках”.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua