Закупівля швидких, ліки для орфанних хворих та співпраця з міжнародними організаціям

28 грудня 2020 о 11:27
680

МОЗ України доручило ДП «Медичні закупівлі України» укласти контракти на закупівлю 416 одиниць спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги. Загалом протягом 2–3 міс нові автомобілі екстреної медичної допомоги отримають 19 регіонів. Про це під час брифінгу 24 грудня 2020 р. повідомила Світлана Шаталова, заступник міністра охорони здоров’я України.

Які машини швидких закуплять

Передбачена закупівля автомобілів екстреної медичної допомоги двох типів: 273 одиниць типу В — стандартних лінійних швидких; 143 одиниць типу С — так званих реанімобілів, особливо актуальних у час пандемії COVID-19.

Наразі в Україні працює 2 947 автомобілів екстреної медичної допомоги, з яких приблизно 700 — із терміном експлуатації понад 10 років, більше 1 600 — понад 5–10 років. Сьогодні у країни є потреба в 1 400 нових автомобілях швидкої допомоги. У межах виділеного бюджету вже закуплено третину цієї кількості.

Препарати для лікування пацієнтів з орфанними хворобами

До України прибули препарати для лікування пацієнтів з орфанними хворобами Гоше, Помпе, Фабрі та МПС-1 в рамках програми «Орфанні метаболічні захворювання» на суму майже 65 млн грн, які прибудуть до місць призначення до кінця 2020 р.

Наступна поставка ліків за орфанними категоріями на понад 200 млн грн планується вже в січні завдяки плідній співпраці МОЗ, Громадської спілки «Орфанні захворювання України» та організації «Програма розвитку ООН в Україні».

Продовження закупівель через міжнародні організації

Кабінет Міністрів України прийнято постанову про продовження строків попередньої оплати на закупівлю товарів, робіт та послуг спеціалізованими організаціями, що дасть змогу таким компаніям, як ПРООН, UNICEF, Crown Agents, спрямовувати більше ліків та обладнання за потребою в Україну.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/moz.ukr