COVID-19: Президент наполягає на прискоренні страхових виплат родинам медиків

22 грудня 2020 о 17:26
553
Спеціальності :

Як ми вже повідомляли, в Україні третій тиждень поспіль спостерігається стабілізація ситуації з поширенням коронавірусної інфекції. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на традиційній селекторній нараді з питань запобігання поширенню та подолання наслідків коронавірусної інфекції COVID-19, що відбулася під головуванням Президента Володимира Зеленського 21 грудня 2020 р.

«Ми перебуваємо на так званому плато. Є незначне зменшення кількості виявлених випадків майже на 25 тисяч порівняно з попереднім тижнем», — зазначив очільник Уряду.

Виплати сім’ям медиків

Глава держави порушив питання виплат сім’ям медиків, померлих від COVID-19. Нині до Міністерства соціальної політики надійшов 41 пакет із документами для страхових виплат, 33 з них профінансовано.

«Це питання стоїть дуже гостро. Знаю, що смертельних випадків значно більше, і всі потрібно перевірити. Водночас необхідно спростити бюрократію. Можливо, люди просто не знають, як подавати ці пакети документів, чи це дуже складно? Я прошу вас, щоб люди, які втратили члена родини, отримали виплати. Потрібно не просто сидіти й чекати документів. Ініціюйте діалог із цими сім’ями самі», — наголосив Президент.

Голова Національної поліції Ігор Клименко поінформував, що вже сплачено 766 тис. грн штрафів за порушення маскового режиму в громадських місцях.

Також урядовці повідомили, що відбувається підготовка до старту вакцинації навесні.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами president.gov.ua