COVID-19: МОЗ запровадило віддалені медичні консультації

21 грудня 2020 о 17:12
705

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України запровадило новий сервіс надання віддалених консультацій через Національний контакт-центр із питань протидії поширенню COVID-19. Передбачається, що з часом перелік лікарів, які консультуватимуть громадян через контакт-центр, буде розширюватися. Про це під час щоденного брифінгу 21 грудня 2020 р. повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Розширення переліку послуг контакт-центру

«Орієнтуючись на запити, які надходять до контакт-центру МОЗ, ми постійно розширюємо його можливості та перелік послуг, які можна отримати за допомогою наших операторів. Багато питань, які вже опрацював контакт-центр, були пов’язані з потребою громадян саме у медичних консультаціях. Тому з метою надання віддаленої консультативної допомоги МОЗ вирішило залучити до роботи у контакт-центрі медичних працівників», — заявив міністр.

М. Степанов зазначив, що наразі контакт-центром МОЗ вже надано понад 350 медичних консультацій. Планується, що після аналізу запитів буде збільшено кількість медичних працівників, залучених у віддалених консультаціях.

Ситуації

«Ситуації бувають різні — хтось не має сімейного лікаря, а хтось не може йому додзвонитися. Зараз у постійному режимі ми аналізуємо оброблені контакт-центром запити для розширення переліку фахівців, які надаватимуть віддалені консультації. Наше головне завдання — надати ефективну, швидку та якісну допомогу всім, хто звернувся в контакт-центр МОЗ із питаннями щодо COVID-19», — підкреслив очільник МОЗ.

Нагадаємо, що контакт-центр із протидії поширенню COVID-19 МОЗ України працює за єдиним безкоштовним номером 0-800-60-20-19 з 2 листопада 2020 р. З початку роботи за номером уже звернулося майже 100 тис. громадян.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua