Максим Степанов повідомив, кого першочергово вакцинуватимуть проти COVID-19 в Україні

16 грудня 2020 о 10:43
406
Спеціальності :

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України розробило план вакцинації проти COVID-19 та визначило групи ризику, яким будуть проводитися щеплення першочергово. Про це повідомив очільник МОЗ Максим Степанов під час брифінгу.

«МОЗ України розробило чіткий план вакцинації та визначило групи людей, яких ми зобов’язані вакцинувати за кошт держави. Це майже 21 млн наших громадян. Позиція Президента України Володимира Зеленського і моя особиста теж, що наступного року вакцинація повинна бути безкоштовною, принаймні для людей груп ризику», — заявив міністр.

М. Степанов зазначив, що найперше проводитимуть вакцинацію медичних працівників, військовослужбовців Збройних сил України, які беруть участь в Операції об’єднаних сил, працівників освіти, Національної поліції та Національної гвардії. Окрім цього, до груп ризику увійшли особи, які перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку тощо), працівники соціальної сфери, хворі віком від 60 років, які зареєстровані й проживають у районі обслуговування лікувальних закладів.

Нагадаємо: МОЗ активно працює над якнайшвидшим отриманням Україною вакцини проти COVID-19. Завдяки приєднанню до глобальної ініціативи COVAX Україна очікує на отримання близько 8 млн доз вакцин проти COVID-19. МОЗ України також веде перемовини зі всіма топ-компаніями — виробниками вакцини, які завершили третю фінальну стадію її випробування.

Очікується, що вакцинація вразливих груп населення проти COVID-19 в Україні почнеться в кінці І — на початку ІІ кварталу 2021 року.

Пресслужба «Українського медичного часопису»