Максим Степанов та директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге обговорили пріоритети співпраці на 2021 рік

16 грудня 2020 о 10:35
398
Спеціальності :

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов провів зустріч із директором Європейського регіонального бюро ВООЗ, доктором Гансом Клюге, який наразі перебуває з візитом в Україні. Сторони обговорили пріоритети співпраці України та ВООЗ на 2021 рік.

«Сьогодні одним із головних завдань для України, як і для всього світу, є посилення готовності та реагування на ймовірні пандемії вірусних захворювань. Ще рік тому ми не уявляли, що стикнемося з такою масштабною проблематикою, як COVID-19, і що це буде так складно. Проте, незважаючи на той стан галузі охорони здоров’я України, в якому вона була навесні цього року, ми змогли вистояти, і нині наша медична система витримує навантаження», — заявив очільник Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України.

Під час зустрічі сторони зокрема обговорили співпрацю МОЗ України з ВООЗ у межах нещодавно підписаної Дворічної угоди про співробітництво, процес реформування системи охорони здоров’я, підходи до покращення боротьби з вакцинокерованими інфекціями, стратегію реагування на COVID-19, ініціативу COVAX та питання доступу до вакцин.

М. Степанов зазначив, що оскільки основним методом боротьби з COVID-19 є вакцинація, МОЗ активно працює над пришвидшенням поставок вакцини в країну. Міністр подякував ВООЗ за підтримку у цьому напрямі.

Зі свого боку, доктор Г. Клюге заявив, що ВООЗ готова надавати підтримку Україні в отриманні вакцини проти COVID-19, а також у розвитку української системи охорони здоров’я.

«Україна реагує на спалах COVID-19 і продовжує трансформувати систему охорони здоров’я на шляху до кращого майбутнього своїх громадян. ВООЗ підтримує заходи щодо реагування на спалах захворювання та надає допомогу з вирішення деяких інших нагальних проблем разом із численними партнерами. Маємо спільно забезпечити доступ до якісних базових медичних послуг тим особам, які цього потребують», — сказав доктор Г. Клюге.

Пресслужба «Українського медичного часопису»