Питання вакцинації від COVID-19 обговорювалося на нараді у Глави держави 7 листопада 2020 р.

8 грудня 2020 о 15:13
383

Зазначено, що  Президент Володимир Зеленський тримає на контролі підготовку до закупівлі вакцини проти коронавірусної інфекції COVID-19 та масової вакцинації українців. Про це та про ситуацію з поширенням і протидією пандемії говорили на традиційній селекторній нараді під головуванням Глави держави.

Коментар Володимира Зеленського

«Ми повинні бути готовими щодо алгоритму дій при вакцинації. Держава має визначитися, хто буде вакцинуватися першим, скільки пацієнтів зможуть прийняти лікарні за місяць, а головне — допомогти медзакладам з вакцинацією. Адже таку масову вакцинацію у світі робитимуть вперше», — наголосив В. Зеленський.

Коментар Дениса Шмигаля

Прем’єр-міністр Д. Шмигаль повідомив, що за минулий тиждень кількість тих, хто захворів на COVID-19, суттєво зменшилася. Загалом із 30 листопада до 6 грудня виявлено 89 322 хворих. Для порівняння — позаминулого тижня було 96 936 недужих.

«Захворіли на 7,6 тис. осіб менше. При цьому кількість тестувань майже незмінна й коливається в межах 280–290 тис. тестів щотижня», — зазначив Прем’єр-міністр.

За словами Д. Шмигаля, на ці показники вплинуло запровадження карантину вихідного дня, а також посилення штрафів за перебування без масок у громадських місцях і транспорті.

Кількість ліжок та забезпечення киснем

Президент поцікавився, чи збільшується кількість ліжок, забезпечених доступом до медичного кисню, що Глава держави ініціював раніше. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що з листопада додано ще понад 15 тис. ліжок, де пацієнтів можуть підключати до кисню. Водночас він зауважив, що деякі області перевиконують план, а інші — недовиконують його. Серед останніх міністр назвав Дніпропетровщину та Донеччину.

Також М. Степанов повідомив, що за минулий тиждень закуплено 66 тис. тестів на антиген. До кінця року Міністерство закупить 1,3 млн таких тестів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами president.gov.ua