Вакцинація від COVID-19 першочергово та підвищення зарплати медиків

8 грудня 2020 о 12:53
2963

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України склало графіки вакцинації проти COVID-19 та визначило пріоритетні групи, яким проводитиметься щеплення першочергово: це групи ризику за професійною ознакою (медичні працівники, освітяни, працівники Нацполіції), а також групи ризику за віком та станом здоров’я.

Про це під час щоденного брифінгу зазначив очільник МОЗ України

Підвищення зарплати медиків

Крім того, МОЗ наполягає на необхідності перегляду рівня оплати праці медиків. Так, за розрахунками Міністерства, зарплата лікаря повинна становити 23 тис. грн, середнього медперсоналу — 17 тис. грн, молодшого медперсоналу — 12 тис. грн. Якщо оплата праці медиків не буде суттєво підвищена, то країну очікує активний відтік медичних кадрів за кордон, де внаслідок пандемії на них значно зріс попит.

Відповідні пропозиції щодо підвищення зарплат медикам МОЗ України подало у своєму бюджетному запиті на 2021 рік і розраховує, що вони будуть враховані Парламентом під час розгляду проєкту Держбюджету на 2021 рік у другому читанні та в цілому. Очільник МОЗ вважає своїм першочерговим завданням захист працівників сфери охорони здоров’я.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/moz.ukr