Вакцини від COVID-19: США забезпечить отримання їх Україною у найкоротший термін

8 грудня 2020 о 13:01
484

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов провів 7 грудня 2020 р. телефонну розмову з тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін, під час якої звернувся з проханням розглянути Україну як потенційного пріоритетного кандидата на отримання вакцин у «режимі тестування та використання у надзвичайних ситуаціях», адже Україна знаходиться у надскладних умовах внаслідок російської агресії на Сході нашої країни.

«Найближчі 2 тиж ми підпишемо договори про постачання вакцини проти COVID-19 із деякими компаніями-виробниками. Проте це не гарантує отримання Україною вакцин у найближчі місяці, адже перша вироблена партія вакцин буде закривати потреби GAVI COVAX», — наголосив М. Степанов.

США допомагатиме Україні

Зі свого боку тимчасово повірена у справах США в Україні К. Квін запевнила, що вона та її команда зроблять все можливе, щоб Україна отримала вакцини проти COVID-19 у найкоротші терміни. Окрім того, К. Квін зазначила, що їхня команда допоможе МОЗ України опрацювати алгоритм і напрацювати план дій щодо логістики та планів вакцинації.

«Ми підтримуємо офіційну позицію МОЗ України щодо відмови від використання російської вакцини, яка не пройшла всі фази клінічних випробувань. Окрім того, вже сьогодні ми проведемо нараду з урядом США щодо постачання вакцини в Україну, де обговоримо терміни та об’єми поставки», — наголосила К. Квін.

Нагадаємо: минулого тижня М. Степанов повідомив про підписання технічних документів з альянсом GAVI COVAX щодо ініціативи поставки вакцин проти COVID-19 в Україну.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua