Зарплата усіх медиків підвищиться наступного року на 30% — Прем’єр

2 грудня 2020 о 15:36
23571

На початку засідання Кабінету Міністрів України 2 грудня 2020 р. Денис Шмигаль нагадав, що Уряд минулого тижня передав Парламенту на розгляд у другому читанні проєкт Держбюджету-2021. Зупинимося на деяких пріоритетах документа й на тих міфах, які уже поширилися щодо нього.

 Медична галузь

На наступний рік в Україні будуть рекордні видатки в розмірі 161 млрд грн. Це на 30 млрд більше ніж нинішнього року. Та майже на 65 млрд більше ніж у 2019 р. Тобто фактично за 2 роки фінансування медицини зросте на понад 60%. Зарплати всіх медиків наступного року буде підвищено на 30%, як запевнив Прем’єр-міністр України

Боротьба з COVID-19

Для Національної служби здоров’я України передбачено 16 млрд грн. Тобто лікарні будуть забезпечені всім необхідним. І киснем, і ліками, і засобами індивідуального захисту. Ще 2,6 млрд грн передбачено на вакцинацію від коронавірусу. Уряд також веде переговори з міжнародними партнерами для отримання додаткового фінансування, щоб купити більші обсяги вакцин.

Карантинні заходи

Також було зазначено, що голови міст обласного значення та голови обласних державних адміністрацій спільні у позиції щодо повної заборони або часткових обмежень стосовно діяльності святкових ярмарків.

«Думка регіонів для нас важлива, тому ми провели опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів та очільників обласних державних адміністрацій», — сказав очільник Уряду.

Д. Шмигаль зауважив, що Уряд стосовно визначення таких карантинних заходів працював із асоціативними структурами, які об’єднують міські ради та громади.

Так, за словами Прем’єр-міністра, голови міст та голови обласних державних адміністрацій погодилися щодо необхідності або повної заборони, або введення часткових обмежень стосовно діяльності святкових ярмарків.

«Майже 90% опитаних міських голів підтримали повну заборону з проведення концертів. Водночас встановлення новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування підтримують майже 60% представників органів місцевого самоврядування», — зазначив Д. Шмигаль.

Глава Уряду наголосив, що Кабінет Міністрів України наразі напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Згідно із законом, Уряд повідомить про рішення за 7 днів до їх запровадження або раніше.

Незабаром усі затверджені Урядом рішення будуть опубліковані на нашому сайті.

Нагадаємо: Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, пообіцяв зустрітися з головами депутатських фракцій для обговорення збільшення фінансування медицини.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами kmu.gov.ua, t.me/Denys_Smyhal