COVID-19: чи буде локдаун

30 листопада 2020 о 15:59
673

30 листопада 2020 р. представники Кабінету Mіністрів України, відповідальні за запобігання поширенню коронавірусної інфекції, зокрема Міністерства охорони здоров’я, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства внутрішніх справ, а також Ради національної безпеки і оборони, зберуться на нараду, щоб дати прогнози розвитку епідемічної ситуації та визначитися, чи потрібно впроваджувати повний локдаун і коли. Про результати буде повідомлено якнайшвидше, щоб поінформувати людей заздалегідь і підготуватися щодо економіки та надання послуг населенню. Про це йшлося на традиційній селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського стосовно запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Коментар Володимира Зеленського

«Нам потрібно визначитися з реалістичними прогнозами, щоб зрозуміти, чи витримає навантаження наша медична система та наша економіка. Ми розробили економічну програму допомоги, постійно вдосконалюємо систему охорони здоров’я. Необхідно, щоб і бізнеси, і люди були готовими, якщо Уряд вважатиме, що жорсткого карантину не оминути», — зазначив Президент.

Водночас обговорені останні дані щодо розвитку подій. Повідомлено, що вже з понеділка розблоковані кошти на придбання тестів на антиген, і від сьогодні почнеться їхня закупівля. За відсутності сімейного лікаря чи неможливості зустрічі з ним українці можуть телефонувати на створену гарячу лінію МОЗ, де вони отримають консультацію; за необхідності до них виїде мобільна бригада, як повідомив міністр охорони здоров’я М. Степанов.

Голова Національної поліції Ігор Клименко поінформував, що за порушення маскового режиму правоохоронці склали 8 600 протоколів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами president.gov.ua