У НСЗУ відбувся круглий стіл із запобігання корупції

30 листопада 2020 о 15:17
432

Як ми анонсували, з урахуванням обмежень, пов’язаних із карантинними заходами в Україні, 25 листопада 2020 р. відбулося засідання круглого столу у форматі відеоконференції щодо визначення корупційних ризиків, шляхів запобігання та виявлення корупції в діяльності Національної служби здоров’я України (НСЗУ).

Мета заходу

Захід проведено з метою обговорення з громадськістю та колективом НСЗУ дій Національної служби щодо запобігання корупції, оцінювання корупційних ризиків та підготовки Антикорупційної програми НСЗУ на 2021–2022 роки. У відеоконференції взяли участь представники медичної спільноти, громадськості, голова та члени Ради громадського контролю НСЗУ, а також експерти НСЗУ.

Експерти НСЗУ — Оксана Мовчан, заступник голови НСЗУ, Юрій Косяк, начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції, та Анастасія Лєбєдєва, керівник відділу зовнішніх комунікацій та модератор заходу — озвучили результати роботи НСЗУ у сфері запобігання корупції. Мова йшла про заходи запобіганню корупції як в апараті НСЗУ, так і в медичних закладах, з якими НСЗУ укладає договори про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій.

Визначено пріоритетні цілі

Під час спільного обговорення учасники визначили пріоритетні цілі та завдання НСЗУ з подолання можливих корупційних ризиків у ході здійснення основної діяльності. Більшість із них, зокрема, обов’язково будуть закріплені в Антикорупційній програмі НСЗУ на 2021–2022 роки. А заходи, сформовані в Антикорупційній програмі НСЗУ на 2021–2022 роки, матимуть чітке спрямування на досягнення конкретного результату.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами nszu.gov.ua