Верховна Рада виділила додаткові кошти на протидію COVID-19

24 листопада 2020 о 16:17
989

23 листопада 2020 р. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав Закон України «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України» (щодо особливостей адміністрування податків в цілях фінансування видатків, визначених пунктами 31–34 статті 14 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік») (відповідний законопроєкт № 4120) та Закон України  про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (щодо реалізації положень статті 11 Закону України «Про ринок природного газу») (зареєстровано як законопроєкт № 4119).

На що виділені кошти

Цими законами визначено додаткові джерела фінансування Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 у сумі 8,9 млрд грн. Зокрема, для забезпечення готовності та реагування закладів охорони здоров’я на спалахи цієї хвороби, надання медичної допомоги пацієнтам, а саме: для закупівлі засобів індивідуального захисту, реактивів, тест-систем, медичних виробів, дезінфекційних засобів, на придбання медичного та лабораторного обладнання для проведення лабораторних (визначення гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, методом ПЛР) та рентгенологічних досліджень, здійснення ефективного та якісного лікування тощо.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами rada.gov.ua