Виплати сім’ям медиків, які загинули від COVID-19

18 листопада 2020 о 15:36
914
Спеціальності :

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час виступу у Парламенті 17 листопада 2020 р. поінформувала про виплати сім’ям медиків, які загинули від COVID-19.

«Завершено розслідування 114 випадків. Розслідування проводиться Державною службою з питань праці. З них 35 були визнані як пов’язані з виробництвом, а 79 – не пов’язані», — повідомила міністр.

Кошти виплачено за 35 випадками

За словами М. Лазебної, за 35 випадками щодо загиблих медиків — родинам, право яких встановлено на виплату, відповідні кошти виплачено.

Міністр заявила, що більшість сімей медиків, які загинули від COVID-19, ще не отримали компенсації, оскільки йде тривале розслідування кожного з випадків.

«Щодо 136 випадків продовжує проводитись розслідування. Воно тривале — мене не задовольняє, що воно проводиться 2–3 міс, але ми знаємо проблему. В комісію повинен входити такий професіонал, як профпатолог, але їх на сьогодні в Україні одиниці, і це стримує швидке розслідування», — сказала М. Лазебна.

Міністр підкреслила, що кошти у Фонді соціального страхування є, і Уряд готовий виплачувати їх родинам.

М. Лазебна також додала, що медикам, які отримали другу і третю групу інвалідності, також почали виплачувати кошти.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами