Лікарям первинки підвищено зарплату

17 листопада 2020 о 14:17
13687

16 листопада 2020 р. набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 29 жовтня 2020 р. № 1108 «Про внесення змін до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році», яка вносить зміни у процес надання медичної допомоги. Про це під час щоденного брифінгу 17 листопада 2020 р. повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

Коментар Максима Степанова

Документом зокрема передбачено, що з 1 листопада 2020 р. підвищено виплати лікарям первинної медичної допомоги за кожну укладену з пацієнтом декларацію (капітаційна ставка) із 600 грн на рік до 651 грн на рік.

Окрім того, документ зобов’язує амбулаторії надавати допомогу хворим на COVID-19 у разі відсутності у них декларації із сімейним лікарем. МОЗ України також рекомендує особам із симптомами коронавірусної хвороби, у яких виникають будь-які проблеми з наданням медичної допомоги, одразу звернутися до контакт-центру Міністерства за номером 0-800-60-20-19.

Комплектація мобільних бригад

М. Степанов наголосив, що у зв’язку з нестачею медичних працівників певних спеціальностей для надання допомоги хворим на COVID-19 МОЗ України ініціювало внесення відповідних змін у порядок формування мобільних бригад, зокрема буде дозволена їхня комплектація лікарями різних спеціальностей.

Про прийняття цього документа під час позачергового засідання Уряду наше видання вже інформувало читачів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/moz.ukr