Розроблено положення про організацію освітнього процесу у ЗОЗ

13 листопада 2020 о 16:19
877

Міністерством охорони здоров’я України на громадське обговорення пропонується проєкт Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про організацію освітнього процесу у закладах охорони здоров’я за участі науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти у сфері охорони здоров’я».

Підстава для розроблення документа

Проєкт Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про організацію освітнього процесу у закладах охорони здоровя за участі науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти у сфері охорони здоров’я» (далі — проєкт Постанови) розроблено з метою організації освітнього процесу на клінічних кафедрах закладів вищої (післядипломної) освіти, що здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти у сфері охорони здоров’я (далі — заклади освіти), та інших осіб, що здобувають освіту (далі — здобувачі освіти у сфері охорони здоров’я) за участі науково-педагогічних працівників таких закладів освіти.

Проблема, яка потребує розв’язання

Неврегульованість питання щодо надання медичної допомоги науково-педагогічними працівниками закладів освіти, що здійснюють підготовку здобувачів освіти у сфері охорони здоров’я за участі науково-педагогічних працівників таких закладів освіти.

Суть проєкту акта

З метою побудови якісної системи медичної освіти в Україні для забезпечення сфери охорони здоров’я медичними працівниками з високим рівнем підготовки, що передбачено Стратегією розвитку медичної освіти в Україні, затвердженою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 р. № 95-р, потребує врегулювання питання освітнього процесу в сфері охорони здоров’я, зокрема в частині надання права науково-педагогічним працівникам закладів освіти надавати медичну допомогу з метою підготовки кадрів у сфері охорони здоров’я.

Статтею 33 Основ законодавства України про охорону здоров’я визначено, що з метою забезпечення освітнього процесу медична допомога може надаватися науково-педагогічними працівниками закладів освіти, які здійснюють підготовку кадрів у сфері охорони здоров’я, за умови, що вони мають сертифікат лікаря-спеціаліста та отримали погодження керівника закладу охорони здоров’я на надання медичної допомоги пацієнту, форма якого затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я.

Відповідно до частини третьої статті 33 Основ законодавства України про охорону здоров’я, організація освітнього процесу у закладах охорони здоров’я за участі науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти у сфері охорони здоров’я, здійснюється відповідно до положення, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються Директоратом медичних кадрів, освіти науки МОЗ України протягом 30 днів з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7.
Е-mail: [email protected]
Тел.: (044) 253-24-44.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua