Утворено робочу групу для розробки нормативно-правових актів щодо боротьби з інсультом

12 листопада 2020 о 11:50
427

Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 9 листопада 2020 р. № 2566 утворено робочу групу для розробки нормативно-правових актів щодо боротьби з інсультом та затверджено її склад.

Обґрунтування

Наказ затверджено відповідно до підпункту 3 пункту 6 та пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 267 (в редакції Постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 р. № 90) з метою запобігання та зниження захворюваності на інсульт, інвалідності та смертності від ускладнень, спричинених інсультом, а також збільшення тривалості і підвищення якості життя населення.

Про що документ

Наказом утворено та затверджено склад Робочої групи для розробки нормативно-правових актів щодо боротьби з інсультом, що додається.

Затверджено Положення про Робочу групу з підготовки нормативно-правових актів щодо боротьби з інсультом, що додається.

Голові Робочої групи доручено:

1) забезпечити координацію діяльності Робочої групи для розробки нормативно-правових актів щодо боротьби з інсультом;

2) забезпечити проведення першого засідання Робочої групи не пізніше 19 листопада 2020 р.;

3) у разі потреби залучати до роботи Робочої групи спеціалістів та представників інших міністерств, державних органів, спеціалізованих установ, громадських і міжнародних організацій, експертів за їх згодою у встановленому порядку;

4) забезпечити подання пропозицій до проєктів нормативно-правових актів щодо боротьби з інсультом до Міністерства охорони здоров’я України до 1 липня 2020 р.

 Наказом визнано таким, що втратив чинність наказ Міністерства охорони здоров’я України від 4 червня 2019 р. № 1234 «Про утворення та затвердження складу робочої групи для розробки  нормативно-правових актів щодо боротьби з інсультом».

Контроль за виконанням цього наказу покладено на першого заступника міністра Садов’як І.Д.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua