COVID-19: на Дніпропетровщині буде збільшено кількість ліжко-місць

11 листопада 2020 о 10:45
429

Кількість ліжко-місць у медичних закладах Дніпропетровської області, визначених для лікування пацієнтів з COVID-19, буде збільшено до 7,5 тисяч. Про це 10 листопада 2020 р.  під час брифінгу у Дніпропетровській області заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

«На Дніпропетровщині у 25 закладах уже облаштовано 4 368 ліжок для пацієнтів із коронавірусом. Нині вони заповнені майже на 53%. Область готова збільшити цей обсяг до 7,5 тисяч», — повідомив очільник МОЗ України.

Візит до Дніпропетровської області

Зазначимо, що в ході візиту М. Степанов відвідав Дніпропетровську обласну клінічну лікарню ім. І.І. Мечникова, міські клінічні лікарні № 4 та № 16 міста Дніпро, а також Слобожанську центральну лікарню, які надають допомогу хворим на COVID-19.
Разом із міністром охорони здоров’я інспекцію проводила інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська, яка, зокрема, спілкувалася з лікарями відповідних лікарень щодо виконання протоколів лікування коронавірусної хвороби.

«Ми поспілкувалися з лікарями щодо схем лікування коронавірусної хвороби, які вони застосовують. На моє переконання і переконання О. Голубовської, у всіх без винятку лікарнях ми побачили достатньо кваліфікований підхід до надання допомоги хворим на коронавірус: як на рівні лікарів-інфекціоністів, так і в роботі анестезіологів», — підкреслив міністр охорони здоров’я, підсумовуючи результати візиту до лікарень Дніпропетровщини.

Стан лікарень

Коментуючи закиди щодо стану деяких лікарняних корпусів міста Дніпро та Дніпропетровської області, міністр нагадав, що за всі роки незалежності в Україні не було ані достатнього фінансування системи охорони здоров’я, ані, відповідно, належного рівня матеріально-технічної бази медичних закладів.

«Стан внутрішніх приміщень лікарень та рівень оснащення обладнанням наших медичних закладів, який був на початку пандемії, — це результат руйнації української медицини, що відбувалася протягом останніх 29 років. Тільки через COVID-19, на жаль, до нашої медицини всі повернулися обличчям. Зараз завдання для держави — втримати систему працездатною на належному рівні та крок за кроком покращувати її стан», — наголосив М. Степанов.

Нагадаємо, що 10 листопада розпочався розподіл лікарського засобу Ремдесивір по регіональних лікарнях. Цей препарат входить до українських клінічних протоколів із надання медичної допомоги для лікування коронавірусної інфекції, а також широко застосовується для екстреного використання у багатьох інших країнах світу.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua