Забезпечення киснем: МОЗ потребує ще близько 1 млрд грн

5 листопада 2020 о 15:19
389

З початку вересня 2020 р. кількість ліжок із підведеним киснем була збільшена на 12 тис. загалом по країні. Про це на одному з центральних телеканалів повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«На початку вересня в нас було 8 800 ліжок із підведеним киснем. Це й кисневі концентратори, й централізований кисень. На сьогодні в нас підготовлено 19 774 ліжка з підведеним киснем або обладнаних кисневим концентратором. Тобто це 12 тис. ліжок за 2 міс. Зараз регіонам необхідно ще 895 млн грн для того, щоб довести рівень забезпеченості ліжко-місцями з киснем до 42 тисяч вже у цьому місяці. Ми вже підготували відповідну постанову, і я впевнений, що цей показник буде досягнутий», — зазначив очільник МОЗ України.

ПЛР-тестування

Міністр також додав, що крім кількості ліжко-місць з підведеним киснем, була суттєво збільшена кількість ПЛР-тестувань, які проводяться лабораторними центрами.

«Здатність усієї системи охорони здоров’я на початку епідемії обмежувалася 200 тестами на добу. На сьогодні ми робимо 47 тис. тестів на добу. Далі в нас буде 50 тис. вже у цьому місяці, а до кінця року, я думаю, що ми вийдемо на показник у 100 тис. ПЛР-тестувань на добу», — підсумував міністр.

Нагадаємо, що раніше Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо виділення додаткових майже 1,3 млрд грн на процес тестування. Зокрема, 1 млрд грн буде передано на закупівлю тестів на виявлення антигену до SARS-CoV-2. Це дозволить робити ще 1 млн тестів на місяць.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua