COVID-19: регіони шукають місця для мобільних госпіталів

2 листопада 2020 о 16:51
991

30 жовтня 2020 р. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів селекторну нараду з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України.

Прем’єр-міністр зауважив, що за попередню добу підтверджено 8 312 нових випадків захворювання.

Під час наради Д. Шмигаль заслухав доповіді голів обласних державних адміністрацій (ОДА) про стан виконання доручень щодо пошуку місць для організації мобільних госпіталів та розширення ліжкового фонду. Також проаналізовано бюджетні запити на субвенцію для забезпечення ліжко-місць підведеним киснем та поточний стан виконання доручення з боку голів ОДА.

Облаштування додаткових ліжок та підведення кисню

«Уряд максимально спростив процедури, які стосуються облаштування додаткових ліжок та підведення кисню. Гроші на забезпечення ліжок киснем були виділені, ви їх отримали. До 30 жовтня мали це зробити. Ніяких бюрократичних перепон для організації цих процесів немає. Зараз необхідно пришвидшити роботу, адже йдеться про здоров’я та життя людей», — наголосив Д. Шмигаль.

Максим Степанов додав, що за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС з понеділка, 2 листопада, 112 адміністративних одиниць із 20 регіонів віднесені до червоного рівня епідемічної небезпеки у зв’язку з перевищенням захворюваності за останні 14 днів.

Загалом, за словами М. Степанова, у «червоній» зоні перебуватимуть 11 обласних центрів. А понад 75% території України опиниться на «помаранчевому» рівні.

Прем’єр-міністр доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову спільно з головами ОДА та Держпродспоживслужбою забезпечити контроль за дотриманням закладами обмежень щодо годин роботи.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами kmu.gov.ua