COVID-19: розроблено механізм залучення медпрацівників на контрактній основі

30 жовтня 2020 о 16:54
13747

МОЗ України розробило механізм оперативного залучення медпрацівників на контрактній основі до команд закладів охорони здоров’я, де лікують пацієнтів з COVID-19. Йдеться про медиків, які виявлять добровільне бажання підписати відповідний контракт. Про це 30 жовтня 2020 р. повідомив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Що передбачатиме контракт

«Такий контракт передбачатиме відрядження до закладів охорони здоров’я, зокрема й на території інших адміністративно-територіальних одиниць, де спостерігається погіршення епідемічної ситуації. Його важливою умовою є те, що за медичним працівником зберігається основне місце роботи разом із середньою заробітною платою. Тобто основний трудовий стаж не переривається», — зазначив заступник міністра охорони здоров’я В. Ляшко.

За словами заступника міністра, особа, що дає згоду на підписання контракту, користується правом отримання 300% середньої заробітної плати при роботі з хворими на COVID-19.

Медичні працівники, які виявлять добровільне бажання взяти участь у протидії поширенню коронавірусної інфекції, можуть залишити свої контакти для зворотного зв’язку з метою формування медичних бригад за посиланням.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua