Продовжується співпраця у сфері медицини між Україною і Китаєм

29 жовтня 2020 о 12:10
363

27 жовтня 2020 р. відбулося четверте засідання підкомісії з питань співпраці у сфері медицини між урядами України та Китайської Народної Республіки.

Співголова української частини підкомісії — заступник міністра охорони здоров’я України Ігор Іващенко, китайської — заступник міністра Національної комісії з охорони здоров’я Китайської Народної Республіки.

Сторони відзначили, що початок стратегічного партнерства у 2011 р. відкрив нову епоху в українсько-китайській співпраці, в рамках якої була створена підкомісія між міністерствами обох країн.

Що обговорювали

До порядку денного увійшли питання подальшого співробітництва в епідеміології, зокрема боротьби з COVID-19 і розробки вакцини, кардіології, кардіохірургії, трансплантології, традиційної китайської медицини, реалізації Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством охорони здоров’я України та Національною комісією з охорони здоров’я Китайської Народної Республіки та підбиття підсумків за результатами попередньої співпраці.

Сторони обговорили розроблення вакцини проти COVID-19, яка проходить ІІІ фазу клінічних випробувань, домовившись про обмін інформацією з питань фармаконагляду, реєстрації (перереєстрації), експертизи, стандартизації, контролю якості та регулювання обігу лікарських засобів, їх доклінічних досліджень і клінічних випробувань, подальшого розвитку співпраці в наукових дослідженнях.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами phc.gov.ua