COVID-19: госпітальним базам Дніпропетровщини виділили 60 млн грн

27 жовтня 2020 о 16:27
372

У госпітальних базах Дніпропетровщини відремонтують мережі кисневого забезпечення. Вони необхідні для надання допомоги пацієнтам з утрудненим диханням. А ще медичні заклади поповнять новими кисневими концентраторами. На це виділили понад 60 млн грн державної субвенції. Із них третину — Дніпру, як повідомив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Коментар Олександра Бондаренка

«Під час епідемії маємо забезпечити госпітальні бази регіону всім необхідним. Аби пацієнти могли отримати вчасну та якісну медичну допомогу, — наголосив голова Дніпропетровської ОДА О. Бондаренко. — На нашу область виділили з держбюджету понад 60 млн грн. Наразі кошти вже надійшли до міст, в яких розташовані опорні заклади. Там розпочинають процедури закупівель».

Кисневі концентратори придбають для госпітальних баз, розташованих у Дніпрі, Кам’янському, Кривому Розі, Новомосковську, Павлограді, Першотравенську, Синельниковому. Закуплене обладнання стане у нагоді для пацієнтів з утрудненим диханням — аби наситити кров киснем.

Також у медичних закладах відремонтують наявні кисневі станції.

«Майже третину отриманих коштів направили на оновлення систем кисневого забезпечення та придбання концентраторів для госпітальних баз міста Дніпро. Оскільки саме в обласному центрі — найскладніша епідситуація. Там із початку пандемії зафіксовано майже 8,5 тис. випадків коронавірусу», — додав О. Бондаренко.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами adm.dp.gov.ua