Перемогти пандемію можна лише спільними зусиллями міжнародної спільноти

27 жовтня 2020 о 15:03
291

Досягти перемоги над пандемією коронавірусу COVID-19 якнайшвидше можна лише зусиллями всієї міжнародної спільноти. Про це 27 жовтня 2020 р. заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час виступу на Українсько-ізраїльському інноваційному саміті 2020.

Коментар Максима Степанова

«Спільними зусиллями та у спільній комунікації ми в змозі достатньо швидко побороти епідемію. Пандемія, окрім того, що є великим викликом для світу, є також і стимулом для пошуку спільних рішень та інновацій. Це стає можливим, зокрема завдяки цьому форуму», — зазначив очільник МОЗ.

Крім цього, він подякував ізраїльським фахівцям, які постійно знаходяться у тісному контакті з українськими медиками у питаннях щодо вирішення проблем, викликаних поширенням коронавірусної хвороби.

«Зараз в Україні, як і в багатьох інших країнах світу, спостерігається друга хвиля пандемії. Проте наша система охорони здоров’я наразі значно більше готова до викликів хвороби, ніж це було на початку епідемії. Це стало можливим, зокрема, й завдяки міжнародній солідарності між лікарями наших країн. Ми знаходимось у постійному контакті з ізраїльськими спеціалістами для обміну досвідом», — підсумував М. Степанов.

Нагадаємо, що раніше міністр охорони здоров’я зазначив, що за підтримки Президента розпочато процес відновлення інституту вакцин в Україні.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/moz.ukr