Розроблено порядок медичного обслуговування у школах

26 жовтня 2020 о 12:24
1299

Міністерством охорони здоров’я України на громадське обговорення пропонується проєкт Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів (вихованців) закладів загальної середньої освіти».

Проблема, яка потребує розв’язання

На сьогодні Постанова Кабінету Міністрів України від 08 грудня 2009 р. № 1318 «Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів» (Офіційний вісник України, 2009 р., № 95, ст. 63, стаття 3266), не відповідає цілям охорони здоров’я, сучасним процесам реформування сфери охорони здоров’я та термінології законодавства у сфері охорони здоров’я. Проблемою, яка потребує розв’язання, є необхідність формування здорового освітнього середовища в закладах освіти з урахуванням змін у сфері охорони здоров’я.

Про що документ

Проєктом Постанови пропонується:

Затвердити Порядок здійснення медичного обслуговування учнів (вихованців) закладів загальної середньої освіти

Визнати такою, що втратила чинність, Постанову Кабінету Міністрів України від 8 грудня 2009 р. № 1318 «Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів» (Офіційний вісник України, 2009 р., № 95, стаття 3266).

Міністерству охорони здоров’я у тримісячний строк затвердити примірний перелік медичних виробів, лікарських засобів та інших матеріалів, які повинні бути у складі медичної укладки для надання медичної допомоги у медичному пункті закладу освіти.

Міністерству освіти і науки та іншим центральним органам виконавчої влади, яким підпорядковані загальноосвітні навчальні заклади, обласним, Київській міській державним адміністраціям забезпечити здійснення медичного обслуговування учнів (вихованців) закладів загальної середньої освіти відповідно до Порядку, затвердженого цією постановою.

Реалізація проєкту Порядку сприятиме створенню в закладах освіти безпечного освітнього середовища з метою забезпечення належних і безпечних умов навчання, виховання, розвитку учнів, а також формування у них гігієнічних навичок та засад здорового способу життя.

Куди надавати пропозиції

Пропозиції та зауваження щодо проєкту акта надсилати протягом 10 днів з дати публікації на адресу МОЗ України у письмовому або електронному вигляді за адресою: вул. Грушевського, 7, м. Київ, 01601, Директорат громадського здоров’я та профілактики захворюваності, тел.: (044) 253-72-71, e-mail: [email protected]. Контактна особа — Мельник Марта Тарасівна.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua