У проєкті єМалятко зареєстровано 4 тис. медичних висновків про народження

21 жовтня 2020 о 11:41
543

4000 медичних висновків про народження вже зареєстровано в електронній системі охорони здоров’я.  Про це повідомляють у Національній службі здоров’я України та наголошують, що це означає, що батьки 4000 немовлят отримали 4000 смс на телефон з номером медичного висновку і зможуть скористатися зручним сервісом єМалятко.

Про послугу єМалятко

єМалятко — це оновлена послуга для батьків новонароджених. Вона дозволяє лише за однією заявою отримати від різних державних установ до 10 послуг. Наприклад, державну реєстрацію народження, визначення походження дитини, її належності до громадянства України, реєстрацію місця проживання, призначення допомоги, реєстрацію в Реєстрі пацієнтів ЕСОЗ тощо. При цьому батькам не потрібно бігати з паперами — бігають дані в електронній системі.

Як скористатися сервісом єМалятко

Щоб скористатися сервісом єМалятко, батькам потрібно мати кваліфікований електронний підпис (КЕП) та номер медичного висновку про народження дитини.

Медичний висновок формує лікар у пологовому будинку. Це — електронний документ, який містить перелік відомостей про малюка та є підтвердженням його народження. Номер медвисновку складається з 16 латинських літер та цифр і має формат ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ.

Номер надсилається батькам дитини у смс. Також лікар може видати інформаційну довідку з номером висновку. Жодні інші паперові документи не видаються, адже медвисновок є заміною паперового медичного свідоцтва (форма 103/о).

Коли батьки вибиратимуть педіатра для дитини, дані малюка вже будуть в електронній системі — це пришвидшує підписання декларації. Також лікар буде відразу в курсі стану здоров’я дитини.

Проєкт єМалятко реалізується разом з Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством цифрової трансформації України, Програмою EGAP.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/nszu.ukr