COVID-19: більшість смертей — серед осіб похилого віку

20 жовтня 2020 о 10:46
374

В Україні понад 75% смертей від ускладнень, викликаних коронавірусною хворобою, припадає на людей віком старше 60 років. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на щоденному брифінгу.

Коментар Максима Степанова

«Найуразливіша категорія людей — це особи віком старше 60 років. Усього за час пандемії таких пацієнтів — 77 156 (25,8%) осіб. Водночас 75% загальної кількості померлих від коронавірусної хвороби — це люди віком старше 60 років. Передусім звертаюся до молодого покоління: потурбуйтеся про своїх батьків, дідусів, бабусь, щоб вони зайвий раз не виходили з дому», — зазначив очільник МОЗ.

За його словами, перебіг хвороби також ускладнює наявність у пацієнта супутніх патологій, а саме: серцево-судинних захворювань, цукрового діабету, новоутворень, захворювань нирок, печінки, легень тощо. Очільник МОЗ вчергове закликав громадян дотримуватися встановлених у країні правил та рекомендацій МОЗ, що дозволить запобігти інфікуванню та поширенню коронавірусної хвороби.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами mpz.gov.ua