COVID-19: Максим Степанов розповів, як зменшити навантаження на лікарів

15 жовтня 2020 о 14:17
763

Найкращою підтримкою для українських медиків є дотримання громадянами всіх визначених правил епідемічної безпеки та карантинних обмежень. Про це в ефірі одного з центральних телеканалів заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Щоб ефективно боротися з епідемією, необхідні дві складові. Перша — створення всіх умов для роботи медичних фахівців, і друга — масове дотримання протиепідемічних заходів. Одне без іншого не працює. Наші лікарі сьогодні, як ніколи, потребують підтримки. І найкраща підтримка — це не флешмоби. Це дотримання правил епідемічної безпеки. Саме це зараз допоможе зменшити навантаження на наших медиків», — зазначив очільник МОЗ.

Локдауну поки що не буде

М. Степанов також заявив, що питання введення локдауну наразі не розглядається, проте ситуація з поширенням епідемії COVID-19 на сьогодні вимагає більш суворого дотримання карантинних заходів. За словами міністра, зараз в лікарнях, визначених під лікування хворих на COVID-19, перебуває понад 21 тис. пацієнтів.

«Ми не розглядаємо можливості локдауну. Але слід враховувати наявну ситуацію. Динаміка зростання кількості хворих, перш за все, відбувається за рахунок тяжкого перебігу хвороби. Усе це свідчить, що нам потрібні більш жорсткі заходи. Необхідно відмовитися від концертів, від будь-яких інших заходів з великою кількістю людей, від ресторанів після 22:00. І ці рішення ми вже запропонували, й вони були підтримані членами Уряду», — підкреслив М. Степанов.

Нагадаємо, що 13 жовтня 2020 р. під час засідання Кабінету Міністрів України прийнято рішення щодо подовження карантинних обмежень в Україні до 31 грудня 2020 р.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/moz.ukr