COVID-19: стан наявного ліжкового фонду

13 жовтня 2020 о 17:26
459

МОЗ України постійно збільшує кількість ліжок для хворих на COVID-19, їхня кількість у стаціонарних лікарнях за необхідності може бути збільшена до 52 тисяч. Про це під час брифінгу 13 жовтня 2020 р. заявив очільник МОЗ Максим Степанов.

Коментар Максима Степанова

«Загалом станом на сьогоднішній ранок у нас зайнято 21 277 ліжок в цілому по країні. Ми рахуємо усіх, у кого є підтверджений діагноз COVID-19, і у кого є відповідна підозра на захворювання. Усі ці люди мають тяжкий або середньої тяжкості перебіг хвороби, і вони потребують саме стаціонарного лікування. Кількість ліжок може бути збільшена до 52 тисяч», — пояснив міністр охорони здоров’я.

М. Степанов також зазначив, що на сьогодні 34 154 ліжка загалом по країні вже введено в експлуатацію, ще 6,5 тис. до цього готові. Також найближчим часом планується підготувати ще 12 тис. ліжок.

«Ми також плануємо додавати ліжка в Академії медичних наук і в інших закладах. Проте всім необхідно замислитися над тим, що виконання протиепідемічних правил та здоров’я людей пов’язані між собою. Неможливо зберегти здоров’я, не виконуючи визначених правил. Вони розроблені саме для того, щоб чітко людям вказати, де саме є небезпека», — підсумував міністр.

Нагадаємо, що 9 жовтня 2020 р. під час засідання Кабінету Міністрів України прийнято низку важливих нормативних документів, які направлені на посилення боротьби з коронавірусною хворобою.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua