У 2021 р. планується збільшення фінансування психіатричної допомоги

7 жовтня 2020 о 17:29
1597

МОЗ України ініціює суттєве підвищення тарифу на надання психіатричної допомоги у 2021 р. Про це під час щоденного брифінгу 7 жовтня 2020 р. повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

Стаціонарна психіатрична допомога

Було зазначено, що пропонується базова ставка у розмірі 17 тис. грн за готовність пролікувати в стаціонарних умовах одну особу. Крім цього, запропоновані коефіцієнти, які залежать від тяжкості перебігу хвороби. Прогнозована кількість осіб, які потребуватимуть такого лікування, становить 312 тис. на наступний рік. У запропонованому тарифі передбачаються кошти винятково на процес лікування, ліки з доведеною ефективністю, а також підвищення заробітної плати для медиків.

Мобільна психіатрична допомога

МОЗ також буде пропонувати введення психіатричної допомоги, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами з охорони психічного здоров’я. Це амбулаторне надання медичної допомоги, завдяки якому зменшується кількість осіб, які потрапляють у стаціонар. Базова ставка на ці мультидисциплінарні команди пропонується у розмірі 107 149 грн. Прогнозна кількість осіб, які пройдуть лікування, становитиме 25 тис.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»