У EMCImed+ з’явився функціонал для електронних медичних висновків про народження дитини

6 жовтня 2020 о 16:41
835

Розробник хмарної медичної інформаційної системи EMCImed+ запустив функціонал для формування електронних медичних висновків про народження дитини в eHealth. Модуль е-Малятко вже інтегрований, протестований і з 5 жовтня 2020 р. буде повністю доступний користувачам системи.

Про це повідомляється на сайті компанії.

«За спільною домовленістю з Міністерством охорони здоров’я України модуль повністю запрацює вже до кінця вересня на базі пологових будинків і перинатальних центрів», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, е-Малятко — комплексна урядова програма, яка об’єднує 10 пов’язаних з народженням дитини державних послуг в одну. Ключовою складовою цієї послуги є реєстрація новонародженої дитини в електронній системі охорони здоров’я. Тобто, лікарі пренатальних центрів і пологових будинків зобов’язані зареєструвати народження дитини, формуючи відповідний медичний висновок в електронній системі охорони здоров’я з накладенням кваліфікованого електронного підпису.

Процедура схожа на формування електронного медичного запису в eHealth і поступово повністю скасовує виписування Медичного свідоцтва про народження (форма облікової медичної документації № 103/о).

Читати статтю російською мовою