Грип: в Україні вже доступні вакцини для нового епідсезону

5 жовтня 2020 о 14:23
1814

Перша партія (30 360 доз) тривалентної вакцини від грипу Джісі Флю (Південна Корея) пройшла лабораторний контроль і вже доступна у продажу в Україні. Про це повідомляють у Центрі громадського здоров’я МОЗ України та зазначають, що також до України вже завезено 45 000 доз тривалентної вакцини Інфлувак (Нідерланди). Після лабораторного контролю вона надійде у продаж.

Про вакцини

Чотиривалентна вакцина Ваксігрип Тетра (Франція) буде в продажу орієнтовно через 2 міс.

Тривалентна вакцина призначена для вироблення імунітету від трьох штамів грипу, які циркулюватимуть у Північній півкулі цього епідсезону, чотиривалентна — від чотирьох.

Про грип

Грип — це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті.

Минулого епідсезону від ускладнень грипу в Україні померла 71 особа, на грип та ГРВІ перехворіли 4,9 млн осіб (12,9% населення), 63% з яких — діти віком до 17 років.

Найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація.

Минулого епідсезону в Україну було поставлено 500 000 доз вакцин від грипу, однак вакцинувалися лише 238 079 осіб (0,6% населення), частка дітей серед щеплених становила 10,5%.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/phc.org.ua/</em